Sinthuis is het huis waar Sinterklaas woont en zijn cadeautjes koopt... Schatkamer Recepten Rijmgenerator
 

, welkom op de recepten pagina van het Sinthuis

De lekkerste recepten voor een heerlijk avondje 5 december, bak zelf de lekkerste pepernoten of smakelijkste speculaas koekjes. de recepten staan hier, en onderaan de pagina kan je ze uitprinten.
Lees alles over Sinterklaas alles voor het Sinterklaas feest. O, kom maar eens kijken... Het Sinthuis is de hof leverancier van Sinterklaas. Neem een kijkje in de speelgoed magazijnen van Sinterklaas Maak mooie kleurplaten, zing mee met de leukste sintliedjes of kom erachter hoe oud Sinterklaas is, of bak lekkere pepernoten thuis. Alles vind je in het Sinthuis! Sinterklaas of Sint Nicolaas is de hoofdfiguur van het gelijknamige jaarlijkse kinderfeest dat op 5 december (pakjesavond) in Nederland wordt gevierd.
Kruidnoten pepernoten recept   Speculaas recept
Ingrediënten:
- 400 gram bloem
- 2,5 theelepels bakpoeder
- 1,5 theelepel speculaaskruiden
- 200 gram boter
- 250 gram bruine basterdsuiker
  Ingrediënten:
- 400 gram bloem
- 2,5 theelepels bakpoeder
- 1,5 theelepel speculaaskruiden
- 200 gram boter
- 250 gram bruine basterdsuiker
- 75 gram amandelsnippers
Bereiding:
Zeef de bloem en meng het met het bakpoeder, het zout en de speculaaskruiden. Daarna de koude boter en de basterdsuiker toevoegen. Kneed het geheel tot een lekker soepel deeg en zet dat vervolgens een nacht weg,een paar uur mag ook. Dit doe je om de geur van de kruiden in het deeg te laten trekken. Daarna mag je er kleine bolletjes van draaien. Leg de bolletjes op een ingevet bakblik. Bak ze vervolgens ongeveer een kwartier in een oven van ca. 160 graden. Laat de kruidnoten afkoelen en ....... smullen maar!
 
Bereiding:
Zeef de bloem en meng het met het bakpoeder, zout en speculaas kruiden. Dan de boter en de suiker toevoegen. Kneed het geheel tot een soepel deeg en zet dat vervolgens een nacht weg. Dit doe je om de geur van de kruiden in het deeg te laten trekken. Nu kan je er koekjes van maken. Leg de koekjes op een ingevet bakblik en bestrooi ze met de amandelsnippers. Bak ze vervolgens bruin in een oven van 160 graden. Laten afkoelen en smullen maar!

Taai taai recept   Banketstaaf amandelstaaf recept
 Ingrediënten:
- 250 gram bloem
- 1 eetlepel stroop
- ½ theelepel potas
- 1 theelepel gemalen anijs
- 100 gram honing
- ½ theelepel zout
- 3 theelepels kaneelpoeder
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel kruidnagelpoeder
 

Ingrediënten:
- 300 gr amandelspijs
- 300 gr bladerdeeg
- 2 eieren
- bigarreaux

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Verwarm de honing zachtjes en roer er de stroop door. Zeef de bloem en meng er de specerijen en het rijsmiddel door. Voeg er de inmiddels afgekoelde honing en stroop bij en kneed het geheel tot een stevig deeg. Rol het deeg uit, of maak er vormpjes van. Leg het op een ingevette bakplaat en bak het in een matig warme oven in circa 25 minuten lichtbruin. Je kan controleren of het gaar is door er met een naald in te prikken. Wanneer deze droog blijft, is het gaar. Eet smakelijk!!!!
   Bereiding:
Verwarm de oven voor op 225°C. Leg het bladerdeeg op elkaar en rol het in de lengte uit op een met bloem bestoven werkblad totdat het 10-12 cm breed en 40 cm lang is. Meng 1 losgeklopt ei goed door de amandelspijs en vorm een lange rol, 3 cm korter dan de deeglap. Leg de amandelrol midden op de deeglap en plak het deeg met wat water dicht. Draai de lange rol met de naad naar beneden. Gebruik de overblijvende 3 cm om de staaf vast te maken. Klop het 2e ei los en bestrijk de staaf. Bak de staaf 25 minuten.

Schuimpjes recept   Borstplaat recept
Ingrediënten:
- 3 eiwitten
- 375 gram poedersuiker
  Ingrediënten:
- 12 eetlepels suiker
- 4 eetlepels water, melk of room
- Smaakmaker: vanille, citroen, cacao
of frambozenessence
Bereiding:
Verwarm de oven voor op de laagste stand. Ontvet de mixer en een grote schaal, bijvoorbeeld met azijn en keukenpapier. Klop de eiwitten stijf in de ontvette kom. Als de eiwitten stijf zijn, dan zeef je er twee eetlepels poedersuiker overheen. Mix het geheel nog een minuut. Schep daarna de rest van de poedersuiker door het mengsel. Vet de bakplaat in en maak kleine hoopjes van het schuim op de bakplaat. Laat de schuimpjes nu twee uur bakken in de oven, op de laagste stand. Laat ze afkoelen op een taartrooster.......Klaar! voor consumptie en niet te veel want dat is te veel zoetigheid!
Bereiding:
Breng de suiker met het water en de melk langzaam aan de kook. Ca. 5 minuten laten doorkoken. Als een druppel van het mengsel hard wordt in koud water, dan is het goed. Als de pan van het vuur is voeg je de smaakmaker toe. Leg van te voren de vormpjes klaar waarin je de borstplaat wilt gieten en vet ze in. Heb je geen vormpjes, dan kun je ook een ingevette bakplaat gebruiken. Giet het suikermengsel in de vormpjes en laat het hard worden. Snij kleine plakjes uit het bijna uitgeharde mengsel. Haal de borstplaat uit de vormpjes en doe ze op een schaaltje. mmm lekker.

Caramel snoepjes recept   Zwarte pieten koppen recept

Ingrediënten: 450 gram suiker1,5 dl. room, 3 eetlepels water, 50 gram boter, 2 eetlepels stroop, 3 dl. melk, 1 zakje vanillesuiker

  Ingrediënten: 

4 eierdooiers,30 gram suiker,geraspte schil van 1/2 citroen,2 eetlepels water, 6 eiwitten, 90 gram suiker, 50 gram bloem,60 gram maïzena,100 gram abrikozenjam, 100 gram chocolade-vetglazuur,50 gram poedersuiker, 1 eetlepel eiwit

voor de bakplaat: vetvrij papier

Bereiding:

Breng, onder zacht roeren, de suiker, het water en de vanillesuiker in een steelpannetje aan de kook. Voeg daarna de boter en de stroop toe.

Laat de boter smelten en schenk dan de room en de melk erbij. Laat dit alles op hoog vuur 15 minuten doorkoken. Neem daarna de pan van het vuur en klop het mengsel op tot het dikker wordt. Giet de vloeistof vervolgens in een bakblik met hoge randen en laat de caramel afkoelen en opstijven.

Als de caramel koud is geworden, kan het met een mes (in het bakblik) in blokjes worden gesneden.......heerlijk.

Bereiding:

Bekleed de bakplaat met vetvrij papier en verwarm de oven vervolgens voor op 180 graden. Klop de eierdooiers samen met de 30 gram suiker, de citroenschil en het water tot een schuimig geheel. Klop de eiwitten stijf met de 90 gram suiker en schep ze door de dooiermassa. Zeef de bloem met de maïzena boven de eieren en schep alles voorzichtig door elkaar. Doe dit biscuitdeeg in een spuitzak met een grote, gladde spuitmond. Maak op het vetvrije papier ongeveer even grote, halve bollen. Bak deze bollen op de tweede richel van onderen 12-15 minuten af. Als ze afgekoeld zijn haal je het papier er af en plak je steeds twee halve bollen met wat jam op elkaar, zodat je een kop krijgt. Verwarm de overgebleven jam (goed roeren) en bestrijk er de zwarte pieten koppen mee. Smelt nu het chocolade-vetglazuur en smeer de kopjes daar mee in. Pak de poedersuiker en roer dit samen met het eiwit tot een glad papje. Vul een papieren spuitzakje met dit mengsel en beschilder de kopjes als zwarte pieten.


Zwarte pieten cakejes recept   Marcepein recept

Ingrediënten:

Pak cakemix voor kleine cakejes,· poedersuiker· water· kleine cake vormpjes· chocoladeglazuu· kleine snoepjes (bv. mini M&M's) · spuitzak met spuitmonden

  Ingrediënten:  · 250 gram gedopte amandelen · 500 gram poedersuiker · 1 theelepel oranjebloesemwater (verkrijgbaar in o.a. Turkse winkels), · 1½ eiwit · Voedselkleurstof (mag, maar hoeft niet) · bakpapier of folie

Bereiding:

Maak en bak de cakejes zoals het beschreven staat op het pak.
Terwijl de cakejes worden gebakken kan je vast de chocoladeglazuur maken.
Maak nu van poedersuiker en water en papje. Het moet een klein beetje dik worden, want je moet er straks gezichten van maken. Als je de zwarte Pieten een gekleurd gezicht wilt geven doe dan in plaats van het water, limonadesiroop door de poedersuiker.
Wanneer de cakejes overgoten zijn met het glazuur kan je er gezichten op maken. Ogen kan je maken door twee mini M&M's erop te plakken

Bereiding:

Zet de amandelen op met ruim koud water en laat ze aan de kook komen. Giet ze af en overgiet ze met koud water. Pel de amandelen en droog ze. Maal ze in een amandelmolen of vleesmolen zeer fijn.
Zeef de poedersuiker en voeg de gemalen amandelen, oranjebloesemwater en het eiwit toe. Maal alles nog eens.
Verpak de marsepein in vochtig gemaakt bakpapier of folie en laat deze 1 nacht rusten.
Kleur de marsepein eventueel met enkele druppels voedselkleurstof.
Als je een gelijke hoeveelheid amandelen en suiker neemt, krijg je een fijner soort marsepein.


 
 
 
 
  Sinterklaas nieuws & zoeken  
     

Het grote boek van Sinterklaas

Neem een kijkje in het grote boek van Sinterklaas, niet zomaar een boek, maar een interactief meeschrijfboek hierin kan je bijvoorbeeld zelf je verlanglijstje aan Sinterklaas sturen of een leuk berichtje voor Sinterklaas zelf schrijven. >> lees meer

   
___________________________________________

Alles van de Sint zoeken:

 

___________________________________________

Sinterklaas speelgoedmagazijn

De mooiste cadeaus voor hem en haar vindt je in de winkel van Sinterklaas. Lage prijzen en de mooiste kado tips. Zet je schoen maar vast klaar en zoek hier je schoencadeautje uit...Of wil je de nieuwste computergames of electronisch speelgoed je kan het in het sinthuis vinden. >> naar het speelgoed

___________________________________________
Alles over Sinterklaas
Hoe oud is Sinterklaas? Of hoelang vaart de stoomboot erover om naar Nederland te komen? Hoe snel kan het paard? lees alles erover op de volgende pagina.....
>> lees meer
___________________________________________
Meezingen met Sinterklaas
Heerlijk luisteren en natuurlijk meezingen met de leukste Sinterklaasliedjes. Dat kan allemaal op de meezing en meeluisterpagina van het Sinthuis
>> lees meer
___________________________________________
Sinterklaasjournaal
Elke dag is er op de NTR een Sinterklaasjournaal de link naar het leukste dagelijks nieuws van Sinterklaas vindt je op het Sinthuis
>>lees meer  
___________________________________________
Tekening voor je schoen
Maak hier een mooie tekening voor jezelf of voor Sinterklaas of zwarte piet. Eerst uitprinten en dan kleuren leg hem daarna in je schoen en natuurlijk een liedje erbij zingen want dan kan Piet iets in je schoen leggen
>>lees meer 
 

   
   
   
 

Veel gezocht Sinterklaas Diversen

Alles wat maar met Sinterklaas te maken heeft is hier te vinden. Ook over de intocht. Ben jij blij met de Sint? De Sinterklaas start pagina met alle sinterklaaslinks op Sinthuis.nl oa sinterklaasgedichten, plaatjes en spelletjes knutsels, kleurplaten, recepten, verhalen en liedjes en nog veel meer..De website over Sinterklaas, Zwarte Piet, hun geschiedenis en hun kleding en hoe pakjesavond nou is ontstaan. Sinterklaascostuums, verhuur sinterklaascostuums, verhuur zwarte pieten pakken. De leukste site van Sinterklaas en Piet.

 
 
 
 
 
Copyright © Sinthuis All rights reserved ®